Info

’t Kotweekend is een gezellig festival in de schaduw van de  Sint-Niklaaskerk in Rekkem. Het is een sfeervol evenement dat groeide uit een jeugdhuiswerking en sinds een aantal jaren werd omgevormd tot Kotweekend vzw. Al snel ontpopte Kotweekend zich tot hét evenement van het kleine dorp. Gespreid over drie dagen amuseert ’t Kotweekend jong en minder jong met tal van activiteiten en optredens. Ons doel is een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Daarom beperken we ons niet tot een bepaald genre, maar focussen we ons op een brede waaier aan muziekstijlen. Zowel elektronische  muziek als klassieke rockmuziek, maar ook nichegenres zoals blues  en hiphop komen aan bod.

Dit toont zich ook in de indeling van het weekend. Op vrijdag richten we onze pijlen op de jongeren die het meer hebben voor het elektronische werk. Zaterdag gaan we voor hedendaagse alternatieve pop/rock. Op zondagavond kiezen we voor bands met een vleugje nostalgie gekruid met een flinke dosis ambiance. Dit laat ons toe om onze doelgroep uit te breiden naar 30’ers, 40’ers en zelfs 50′ers. Wij kiezen ervoor niet enkel de gekende muziek aan te bieden, maar we laten ook jong, lokaal en nog onbekend geweld los op het publiek. Het zijn festivals als het onze die via een gevarieerde programmatie en een rockrally ideale podiumkansen bieden aan dit talent.

Op ’t Kotweekend staat muziek dus duidelijk centraal. Daarbij streven we vooral naar de doelgroep 16-35 jaar. Wij willen echter meer zijn dan enkel en alleen een muziekfestival voor jongeren. ’t Kotweekend is ook een evenement dat in Rekkem en omstreken bekend staat als een familiegebeuren. Vooral het uitgebreide aanbod op zondag maakt dit duidelijk: aperitief, barbecue, quiz en dansinitiatie. Daarop volgt een aangepaste programmatie ’s avonds waarbij ook de jongeren van de zestiger en zeventiger jaren hun ziel kunnen uitstorten. Kortom, ’t Kotweekend is een ambitieus evenement voor iedereen die van muziek en een gezellige sfeer houdt.

18 – 19 – 20 juli 2014

Like us

Partners